Η Ευρυτανία αποτελεί μία περιοχή με πλούσια ιστορία και δραστηριότητα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ΠΕ Ευρυτανίας κατανοώντας την ανάγκη προβολής αλλά και πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών, δημιούργησε το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού της Ευρυτανίας με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της ιστορίας, την προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας και της επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας.

Η δημιουργία του Κέντρου αποτελεί την πρώτη προσπάθεια συνολικής παρουσίασης του μεγάλου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής της Ευρυτανίας. O βασικός στόχος του Κέντρου είναι να αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό και μέσα από τη συνοπτική διήγηση της ιστορίας της Ευρυτανίας να γνωρίσει και να προβάλλει την περιοχή στους κατοίκους της και τον επισκέπτη. Επίσης, στόχος είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για περαιτέρω γνωριμία μέσα από το σύνολο της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής παράδοσης της περιοχής.

Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη της Ευρυτανίας διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη ιστορία με την παρουσίαση σημαντικού αρχειακού υλικού και αντιγράφων σημαντικών εκθεμάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση περιλαμβάνει σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και διαδραστικά μέσα, τα οποία δημιουργούν μια μοναδική μουσειακή εμπειρία.

Copyright 2019 Kipe.gr | Created by Pneuma.gr