Η ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή «Ψηφιακές Μνήμες Ευρυτανίας» από το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού – Ψηφιακό Διαδραστικό Μουσείο Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- ΠΕ Ευρυτανίας.

Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η προστασία, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση, ανάδειξη και η μετάδοση της πληροφορίας μέσω ψηφιακών εφαρμογών. Η μετάδοση της ψηφιακής πληροφορίας για την Ευρυτανία θα επιτρέπει σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον πολιτισμό να έχουν πρόσβαση σε νέα δεδομένα που αφορούν στο σύνολο την πλούσια σε ιστορία Ευρυτανία. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του παρόντος έργου εστιάζει στην αναβάθμιση και στην χρήση ψηφιακών εφαρμογών, στην διαχείριση συλλογών και στην δυνατότητα πρόσβασης, μελέτης, εκπαίδευσης και επιστημονικής έρευνας της ιστορίας της Ευρυτανίας από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων γίνεται πάνω σε χάρτη, όπου κάθε ιστορικό γεγονός αναπαρίσταται με ένα σημείο τοποθετημένο στις αντίστοιχες συντεταγμένες του χάρτη. Οι λειτουργίες της εφαρμογής είναι οι παρακάτω:

  • Αναζήτηση: Ο χρήστης μπορεί να κάνει αναζήτηση με φίλτρα προκειμένου να περιορίσει τα αποτελέσματα των σημείων που εμφανίζονται στο χάρτη.
  • Προβολή: Ο χρήστης μπορεί να προβάλει όλες τις πληροφορίες ενός ιστορικού σημείου κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο σημείο ενδιαφέροντος.
  • Αγαπημένα: Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος στη λίστα αγαπημένων, την οποία μπορεί να προβάλει στην οθόνη με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού.
  • Βίντεο: Ο χρήστης μπορεί να δει χρήσιμα βίντεο που αφορούν κάποια συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα.
  • Πληροφορίες: Ο χρήστης μπορεί να προβάλει γενικές πληροφορίες για το έργο υλοποίησης e-evrytania
  • Εισαγωγή σημείου: Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει δικό του λογαριασμό εδώ, και μπορεί να ανεβάσει το δικό του σημείο. Στη συνέχεια ο διαχειριστής θα αξιολογήσει το προτεινόμενο σημείο και θα το δημοσιεύσει στον ιστοχώρο.
Copyright 2019 Kipe.gr | Created by Pneuma.gr