Δευτέρα- Παρασκευή: 9:00-17:00 - Σάββατο-Κυριακή: 9:00-17:00

  • Ελληνικά
  • English

Περιοδική έκθεση «Τα γεφύρια της Ευρυτανίας»

Τα «γεφύρια της Ευρυτανίας» αποτελούν την πρώτη περιοδική έκθεση του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), της Π.Ε Ευρυτανίας και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του ΚΙΠΕ, μέχρι τις 20/4/2020. Η περιοδική έκθεση τα «Γεφύρια της Ευρυτανίας» δημιουργήθηκε με σκοπό να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει στο ευρύ κοινό την Ευρυτανία.

Η έκθεση περιλαμβάνει ομοιώματα των κυριότερων γεφυριών των κοιλάδων της Ευρυτανίας, διαδραστικές εφαρμογές για τα γεφύρια, οπτικοακουστικό υλικό με μαρτυρίες μαστόρων. Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει μία ταινία με ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) διάρκειας περίπου 4’ λεπτών, στην οποία προβάλλεται η διαδικασία κατασκευής του ιστορικού γεφυριού του Μανώλη.

Τα μεγάλα ποτάμια και τα βουνά της Ευρυτανικής γης σκιαγραφούν το ιδιαίτερο μορφολογικό περιβάλλον της χωρίζοντας τη υδρογραφικά σε τέσσερις μεγάλες περιοχές. Τέσσερις κοιλάδες δημιουργούνται προκειμένου να απορροφήσουν τα νερά των ποταμών της. Οι κοιλάδες των Καρπενησιώτη, Κρικελλοποτάμου και Τρικεριώτη,  Μέγδοβα,  Αγραφιώτη, Αχελώου και των μικρότερων.

 

Σχολιάστε