Ωράριο λειτουργίας 10:00 με 18:00

  • Ελληνικά
  • English

Museums Summer Camp 2019

 

Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας διοργάνωσε μουσειακές δράσεις, ταξίδεψε και ένωσε όλα τα μουσεία της Ευρυτανίας μας. Το νέο πρότυπο Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας διοργάνωσε καλοκαιρινές εξερευνήσεις στα μουσεία της περιοχής μας, με πρωτότυπα εργαστήρια εμπνευσμένα από τα εκθέματα των μουσείων για μαθητές και ενήλικες.

Ξεκινά για πρώτη φορά το «Museums Summer Camp 2019» με θέμα «Οι τέχνες και η ιστορία της Ευρυτανίας». Κάθε εβδομάδα διαφορετικές τέχνες και μουσεία έγιναν οι προορισμοί μας! Εξερευνήσαμε και δημιουργήσαμε έργα τέχνης εμπνευσμένα από τα εκθέματα των μουσείων και την ευρυτανική ιστορία. Σε 25 μουσειακούς σταθμούς. ανακαλύψαμε την ιστορία της Ευρυτανίας μας μέσω εργαστηρίων, ζωγραφικής, χαρακτικής, ψηφιδωτών, γλυπτικής και εικονογράφησης, φωτογραφίας, μεικτής τεχνικής, κολάζ, κατασκευών.

Η τελευταία μέρα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένη σε όλα τα μουσεία της Ευρυτανίας «Τα μουσεία της Ευρυτανίας μας γιορτάζουν». Το ταξίδι της εξερεύνησης των μουσείων της Ευρυτανίας είχε τελικό προορισμό το ΚΙΠΕ, όπου μικροί και μεγάλοι δημιουργοί παρουσίασαν τα έργα τους στην υπαίθρια έκθεση στον προαύλιο χώρο του ΚΙΠΕ.

 

Η έκθεση φιλοξένησε ξεχωριστά έργα μικρών και μεγάλων δημιουργών που συμμετείχαν στα εργαστήρια χαρακτικής, ψηφιδωτού, ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, εικονογράφησης, φωτογραφίας, κατασκευών, που υλοποιήθηκαν σε όλη την Ευρυτανία.

 

Σχολιάστε