Θερινό ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-15:00 & 18:00-21:00

  • Ελληνικά
  • English

Museums Summer Camp 2022

Το 4ο Museums Summer Camp 2022- Καλοκαιρινές Γιορτές Μουσείων Ευρυτανίας είναι γεγονός! 

Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού- Ψηφιακό Διαδραστικό Μουσείο της Π.Ε Ευρυτανίας για 4η συνεχόμενη χρονιά ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρυτανία και διοργανώνει 88 πρωτότυπες πολιτιστικές εκδηλώσεις για μαθητές και ενήλικες. Οι δράσεις του Museums Summer Camp 2022 είναι αφιερωμένες στις Σχολές του Γένους που λειτούργησαν στην Ευρυτανία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την περιοδική έκθεση  “Οι Σχολές του Γένους στην Ευρυτανία”,  διαδραστικές ψηφιακές παραγωγές επαυξημένης πραγματικότητας (VR) με σημαντικούς ναούς, καλλιτεχνικά εργαστήρια ψηφιδωτού, μακέτας, γλυπτικής.

Σας περιμένουμε να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και να συμμετέχετε στις δράσεις μας! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός δήλωσε για τις δράσεις: 

“Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Οι φετινές καλοκαιρινές γιορτές μουσείων το καθιερωμένο πλέον, αφού γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, «Museums Summer Camp» είναι αφιερωμένο στις μεγάλες του Γένους Σχολές που λειτουργούσαν στην Ευρυτανία κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση της γλώσσας μας, της θρησκείας μας, των παραδόσεων μας, των εθίμων μας, και εν τέλει της Εθνικής μας Ταυτότητας. “Οι Έλληνες, για να πάνε μπροστά, πρέπει να κοιτάζουν πίσω” (Δ., Καμπούρογλου). Κατά τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, “όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε”. Αποτελεί λοιπόν βαθιά μας πεποίθηση ότι η καλή γνώση της ιστορίας μας, η καλή γνώση του παρελθόντος μας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση του παρόντος και ικανή συνθήκη για τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Νιώθοντας λοιπόν την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και τους επισκέπτες του Νομού μας, προχωράμε και φέτος στην διοργάνωση μικρών πολιτιστικών εκδηλώσεων σε 88 τοπικές κοινότητες και στο Καρπενήσι, με μουσειακό, ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Μέσω του διαδραστικού μας μουσείου, του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), αναδεικνύουμε με πρωτότυπες δράσεις την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, τιμήσουμε την ιστορική μνήμη και το παρελθόν, μεταφέρουμε διδάγματα στο παρόν και το κυριότερο δημιουργούμε προοπτική για το αύριο.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν με τον Περιφερειάρχη μας, να γίνετε συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας, και να συμμετέχετε στις ξεχωριστές μουσειακές εμπειρίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις μας για το ΙΣΤΟΡΙΚΟ παρελθόν της Ευρυτανίας μας!!!”

Ιδέα/Σχεδιασμός/ Καλλιτεχνική Επιμέλεια Μuseums Summer Camp-Καλοκαιρινές Γιορτές Μουσείων Ευρυτανίας: Ζιώγα Ηλιάνα-Αθανασιάς Αθανάσιος

Φωτογραφική-Ηχητική Υποστήριξη: Κεφαλάς Κωνσταντίνος

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε  FYLLADIO SUMMER CAMP 2022 copy

Σχολιάστε